Rayvr förvärvas av Vobling

8 February, 2018
ving
VR travels
12 December, 2017

Bästa läsare,

Vi är glada att idag få meddela att Rayvr blivit en del av Vobling. Inom ramen för Vobling kommer vi att växa snabbare och våra kunder kommer få än bättre leveranser. Förvärvet av Rayvr ger Vobling en position som den självklara marknadsledaren inom VR/AR. Se mer information i nedan press release.

Vi vill tacka alla kunder, samarbetspartners och personer som varit med och stöttat oss på en galet spännande resa som nu fortsätter, om än i en annan form.

Tveka inte att ta kontakt med oss om ni har några frågor.

//Rayvr-teamet

 

Vobling förvärvar Rayvr

Vobling stärker sin position som Nordens ledande byrå inom VR och AR genom ett förvärv av branschkollegan Rayvr AB.

Rayvr lanserades i september 2016 av Anders Ribbing, Cecilia Beck-Friis och Per Åström och har utvecklat produkter och tjänster inom VR/AR. På kundlistan finns etablerade bolag såsom SJ, Academedia och Thomas Cook Northern Europe (Ving) m.fl.

“Förvärvet av Rayvr förstärker Voblings position som den självklara marknadsledaren inom VR/AR. Jag är imponerad av vad Rayvr på kort tid har lyckats bygga upp och deras produkter, kundprojekt och strategiska kompetens medför synergier som vi kommer att få utväxling på”, säger Patrik Hansson, VD på Vobling.

I och med förvärvet antar Rayvrs VD Anders Ribbing rollen som Business Development Director på Vobling med huvudfokus på att säkerställa integration och leverans av kundprojekt.

“Vi har under en längre tid samarbetat med Vobling och jag har imponerats av Voblings högkvalitativa och effektiva leveranser. Båda parter insåg att Rayvr’s erbjudande, tillgångar och kompetens blev starkare i en Vobling-kontext, vilket gjorde att vi inledde förvärvsdialogen som vi glädjande nog lyckades gå i mål med. Jag ser fram emot att få ansluta till ett vinnarlag”, säger Anders Ribbing, VD på Rayvr.

Vobling AB
Vobling har sedan starten 2015 etablerat sig som Nordens ledande konsultbolag och studio specialiserade på AR och VR. Vobling har under två år expanderat snabbt och har idag 20 anställda i Stockholm och Manilla samt gjort över 40 projekt på uppdrag av kunder såsom Tobii, NetEnt och SAAB.
www.vobling.com

Rayvr AB
Rayvr utvecklar produkter, tjänster och mjukvara för visualisering, utbildning och interaktivitet med VR och AR. Centrala kunder utgörs bl.a av SJ, Academedia och Thomas Cook Northern Europe (Ving).
www.rayvr.com

Kontakt
Patrik Hansson, VD på Vobling: +46 70 – 884 65 55
Anders Ribbing, VD på Rayvr: +46 70 – 936 88 68

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn